Lenyomatok

Giclée művészi lenyomat megrendelhető különböző méretben.

Köszönet a legmagasabb szintű Giclée technológia hazai alkalmazójának a Pigmenta Képalkotó Központnak, valamennyi képeről magas színvonalú, digitálisan előállított aquarelle papírra nyomatott – limitált szériás – lenyomatok készíthetők, amelyek lehetővé teszik, hogy az alkotások szélesebb körben, elérhető árakon találjanak vásárlóközönségre… 
A Giclée művészi nyomat készítése a nyomtatás új, korszerű módja, mely megfelel a művészek, a gyűjtők és a múzeumok legmagasabb elvárásainak. Emiatt a Giclée művészi nyomtatás már egyenértékű a sokkal ismertebb hagyományos nyomtatási technikákkal – a rézkarccal, a szitanyomással és a litográfiával. 

SAMSUNG

A Giclée művészi nyomat készítés folyamatának rövid ismertetése. A ma elérhető legjobb minőségű nyomtatott termékek, egyben a legkorszerűbb technikával készülnek. A Giclée azonban nemcsak technika, hanem egy művészeti kiadási mód is: a művész egyedi, vagy kötött példányszámú sorozatban nyomtatott műtárgyat készíthet számítógépes grafikai alkotásáról, digitális fotográfiájáról, vagy egy létező művének digitalizált reprodukciójáról.
A Giclée készítésének folyamata alkotói együttműködés a művész és a nyomtató mester között, amelyben a művész ellenőrzi a folyamat minden részletét.

A Giclée a műtárgykészítés digitális módszere

A Giclée technológiájának – mint minden számítógépes folyamatnak – három fő egysége van: Bemenet (Input) – Adatfeldolgozás – Kimenet (Output).

A számítógépes grafikán és a digitális fotográfián túl a meglévő alkotások digitalizálásának legkorszerűbb módja a nagy felbontású szkennelés. A Pigmenta Képalkotó Központ a piacvezető német Cruse Digital Imaging Equipments cég óriás reprodukciós szkennerét alkalmazza.

A legtöbb esetben az alkotó és a nyomtató mester egy számítógép színhelyes monitora előtt ülve állítják be a méreteket, a kivágást, finomítják az árnyalatok és a színek egyensúlyát, vagy pontosítják a kép részleteit. Mindezeket a legjobb grafikai szoftverek segítségével végzik, így a lehetőségek is határtalanok. Próbanyomatok sorozatán keresztül jutnak el az előkészítés végét jelentő elfogadásig.

A művészi nyomtatásban a legmodernebb és legjobb minőségű nyomtatási rendszert és válogatott médiákat alkalmazunk. Nagy formátumú nyomtatóink a Canon image PROGRAF sorozatának tagjai. A legújabb Lucia 4 festékekkel gyönyörű színtér és pontos színhelyesség érhető el amellett, hogy a nyomatok fakulás nélkül hosszú életűek lesznek. 12 alapszínből keverve 4 pikoliteres cseppek alkotják a képet (4 pikoliter = 0,000000000004 liter  liter ). Minden színhez 2560 fúvóka tartozik a nyomtatófejben, így érhető el a hatalmas 2400 dpi nyomtatási felbontás (kb. 95 képpont milliméterenként). Nyomtatóink A4, A3, A3+ méretű vágott lapokat és a következő tekercsméreteket képesek kezelni: 61cm (24″), 91cm (36″), 111cm(44″) és 152cm (60″).

A Pigmenta Képalkotó Központ három márka – a Hahnemühle, St.Cuthbert’s Papírmalom és a Fotospeed válogatott médiáinak választékával rendelkezik:

  • hagyományos művészeti papírok, akvarell, simított és textúrált savmentes rongypapírok különböző vastagságban és súlyokban
  • fotográfiai papírok: hagyományos Barit, RC papírok matt, luster, selyemfényű és fényes felülettel
  • festővásznak különböző alapanyagból – természetes 100% pamut, vagy fehérített poly-cotton fotóvászon

Cruse Digital Imaging szkenner:

SAMSUNG

Canon image PROGRAF plotter:

   SAMSUNG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérem írja be az alábbi karaktereket a lenti szövegdobozba. / Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Kérem írja be az alábbi karaktereket a lenti szövegdobozba. / Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box